fbpx
Szarlotka królewska - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Szarlotka królewska
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 24
czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Biszkopt:

Mus:

Krem:

Dodatkowo:

  • Polewa czekoladowa (4 kostki czekolady deserowej + łyżeczka wody + łyżeczka oleju)

Przygotowanie

KROK 1: Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki z biszkoptem, wbij jajka i dodaj wodę. Miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 minut. Gotową masę przelej do formy o wymiarach 25 x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 30 minut, do suchego patyczka. Odstaw do ostudzenia.

KROK 2: Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Włóż do garnka, zalej odrobiną wody i duś pod przykryciem, aż się rozpadną. Zblenduj na gładki mus. Dodaj galaretki cytrynowe i dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostudzenia, a gdy mus będzie mieć temperaturę pokojową, wylej go na biszkopt i wstaw ciasto do lodówki.

KROK 3: Żelatynę zalej gorącą wodą i odstaw do ostudzenia. Śmietankę ubij na sztywno razem z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodaj ostudzoną żelatynę i wymieszaj.

KROK 4: Krem wyłóż na ciasto i wstaw do lodówki na 3-6 godzin.

KROK 5: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej razem z wodą i olejem. Gotową polewą ozdób ciasto. Wstaw do lodówki na pół godziny, następnie możesz je kroić i podawać.

Szarlotka królewska - Delektujemy.pl

Szarlotka królewska

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+