Sernik ziemniaczany - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto krucheMasa serowa

Przygotowanie

Czy ciasto może być… ziemniaczane? Może i na dodatek jest pyszne. Wystarczy, że jest naszym sernikiem!

  1. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Zagniatamy na gładką konsystencję składniki na kruche ciasto. Wylepiamy nim dno i boki formy o wymiarach 25 x 36 cm.
  3. Masło rozpuszczamy i studzimy. Miksujemy na gładko z resztą składników na masę serową.
  4. Wykładamy masę serową na kruche ciasto.
  5. Pieczemy około 40 minut.
  6. Wbijamy ulubiony pik.

Proste? Proste! I może zaskoczyć. Nie bójcie się eksperymentować w kuchni, bo ziemniaczany sernik z cukrem ze skórką pomarańczy to zupełnie nowe doznania smakowe!

Sernik ziemniaczany - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy