1h 12 porcji Łatwy
Sernik ziemniaczany

Sernik ziemniaczany

Składniki

Ciasto kruche

Masa serowa

Jak przygotować sernik ziemniaczany?

Czy ciasto może być… ziemniaczane? Może i na dodatek jest pyszne. Wystarczy, że jest naszym sernikiem!

  1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
  2. Zagniatamy na gładką konsystencję składniki na kruche ciasto. Wylepiamy nim dno i boki formy o wymiarach 25 x 36 cm.
  3. Masło rozpuszczamy i studzimy. Miksujemy na gładko z resztą składników na masę serową.
  4. Wykładamy masę serową na kruche ciasto.
  5. Pieczemy około 40 minut.
  6. Wbijamy ulubiony pik.

Proste? Proste! I może zaskoczyć. Nie bójcie się eksperymentować w kuchni, bo ziemniaczany sernik z cukrem ze skórką pomarańczy to zupełnie nowe doznania smakowe!

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...