fbpx
Ciasto drożdżowe dla leniwych - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto drożdżowe dla leniwych
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 30
czas przygotowania: 90

Składniki

  • 1 opakowanie mieszanki na ciasto drożdżowe od Delecta
  • 3 jaja
  • 300 ml mleka
  • 100 g margaryny
  • 4 łyżki mąki pszennej (60 g) do kruszonki
  • 3 łyżki cukru (45 g) do kruszonki
  • 35 g margaryny do kruszonki
  • 500 g świeżych truskawek

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj kruszonkę, zagniatając mąkę i cukier z miękką margaryną, a następnie rozkruszając ją. Odstaw na bok.

KROK 2: Podgrzej mleko z margaryną w garnku, aż margaryna się rozpuści. Pozwól, aby mieszanina lekko ostygła.

KROK 3: W dużej misce wymieszaj zawartość opakowania Delecta z jajami, stopniowo dodając mleko z margaryną. Miksuj przez około 5 minut.

KROK 4: Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wyłóż ciasto, równomiernie rozłóż na nim pokrojone truskawki, a następnie posyp kruszonką.

KROK 5: Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na około 30 minut, aby wyrosło. Następnie piecz w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni C przez 40-50 minut, aż kruszonka nabierze złotego koloru.

Ciasto drożdżowe dla leniwych

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+