fbpx
Ciasto drożdżowe dla leniwych - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto drożdżowe dla leniwych
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 30
czas przygotowania: 90

Składniki

  • 1 opakowanie mieszanki na ciasto drożdżowe od Delecta
  • 3 jaja
  • 300 ml mleka
  • 100 g margaryny
  • 4 łyżki mąki pszennej (60 g) do kruszonki
  • 3 łyżki cukru (45 g) do kruszonki
  • 35 g margaryny do kruszonki
  • 500 g świeżych truskawek

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj kruszonkę, zagniatając mąkę i cukier z miękką margaryną, a następnie rozkruszając ją. Odstaw na bok.

KROK 2: Podgrzej mleko z margaryną w garnku, aż margaryna się rozpuści. Pozwól, aby mieszanina lekko ostygła.

KROK 3: W dużej misce wymieszaj zawartość opakowania Delecta z jajami, stopniowo dodając mleko z margaryną. Miksuj przez około 5 minut.

KROK 4: Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wyłóż ciasto, równomiernie rozłóż na nim pokrojone truskawki, a następnie posyp kruszonką.

KROK 5: Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na około 30 minut, aby wyrosło. Następnie piecz w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni C przez 40-50 minut, aż kruszonka nabierze złotego koloru.

Ciasto drożdżowe dla leniwych

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+