Sernik Izaura - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 30
Czas przygotowania: 80 min.

Składniki

Ciasto:

Masa serowa:

Polewa czekoladowa:

  • 80 g masła
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki kakao

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj ciasto czekoladowe: w wysokim naczyniu umieść zawartość torebki z ciastem, dodaj jajka, roztopione masło i wodę, zmiksuj na gładką masę (przez ok. 4 minuty). Wszystkie składniki na masę serową umieść w misce i zmiksuj krótko – tylko do połączenia składników. 

KROK 2: Blachę 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wkładaj na przemian po kilka łyżek ciasta czekoladowego i masy serowej. Piecz w 170 stopniach C przez 60 minut. Wystudź. 

KROK 3: W rondelku umieść masło, mleko i cukier, Podgrzej do połączenia się składników. Na koniec wsyp kakao i dokładnie wymieszaj.  Polewę wylej na wystudzone ciasto, wierzch posyp płatkami migdałowymi. 

Sernik Izaura - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy