Składniki
Ciasto:
- 1 opakowanie „Ciasta czekoladowego” Delecta
- 4 jajka
- 200 g roztopionego masła
- 100 ml wody
Masa serowa:
- 1 kg twarogu sernikowego
- 200 g cukru
- 5 jajek
- 100 g roztopionego masła
- 2 budynie waniliowe Delecta
Polewa czekoladowa:
- 80 g masła
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki kakao
Dodatkowo:
- garść płatków migdałowych Bakalland do dekoracji
Przygotowanie
KROK 1: Przygotuj ciasto czekoladowe: w wysokim naczyniu umieść zawartość torebki z ciastem, dodaj jajka, roztopione masło i wodę, zmiksuj na gładką masę (przez ok. 4 minuty). Wszystkie składniki na masę serową umieść w misce i zmiksuj krótko – tylko do połączenia składników.
KROK 2: Blachę 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wkładaj na przemian po kilka łyżek ciasta czekoladowego i masy serowej. Piecz w 170 stopniach C przez 60 minut. Wystudź.
KROK 3: W rondelku umieść masło, mleko i cukier, Podgrzej do połączenia się składników. Na koniec wsyp kakao i dokładnie wymieszaj. Polewę wylej na wystudzone ciasto, wierzch posyp płatkami migdałowymi.