fbpx
Sernik Izaura - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik Izaura
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 30
czas przygotowania: 80 min.

Składniki

Ciasto:

Masa serowa:

Polewa czekoladowa:

  • 80 g masła
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki kakao

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj ciasto czekoladowe: w wysokim naczyniu umieść zawartość torebki z ciastem, dodaj jajka, roztopione masło i wodę, zmiksuj na gładką masę (przez ok. 4 minuty). Wszystkie składniki na masę serową umieść w misce i zmiksuj krótko – tylko do połączenia składników. 

KROK 2: Blachę 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wkładaj na przemian po kilka łyżek ciasta czekoladowego i masy serowej. Piecz w 170 stopniach C przez 60 minut. Wystudź. 

KROK 3: W rondelku umieść masło, mleko i cukier, Podgrzej do połączenia się składników. Na koniec wsyp kakao i dokładnie wymieszaj.  Polewę wylej na wystudzone ciasto, wierzch posyp płatkami migdałowymi. 

Sernik Izaura - Delektujemy.pl

Sernik Izaura

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+