Sernik dyniowy - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Polewa:

  • 50 g białej czekolady
  • 3 łyżki jogurtu

Przygotowanie

KROK 1: Ciasteczka zmiel w malakserze na proszek, dodaj roztopione masło i dokładnie wymieszaj. Wyłóż na spód i boki tortownicy o średnicy 24 cm. i dokładnie ugnieć szklanką.

KROK 2: W misce umieść puree z dyni, skórkę z pomarańczy, twaróg sernikowy i mascarpone. Zmiksuj wszystko mikserem. Dodaj cukier, cukier wanilinowy, mąkę ziemniaczaną, budyń waniliowy oraz jajka i jeszcze raz zmiksuj na gładką masę.

KROK 3: Masę serowo wyłóż na spód z ciastek. Sernik piecz 60 minut w 180 stopniach C. Po ostudzeniu zdejmij obręcz i schłódź sernik w lodówce.

KROK 4: Białą czekoladę roztop i wymieszaj z jogurtem. Polewą polej sernik i poczekaj, aż polewa zastygnie.

Sernik dyniowy - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy