Rodzina Aniołków piernikowych - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 70
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Rodzina Aniołków w komplecie ? Możecie przygotować pierniczkową rodzinkę, udekorować i podarować w prezencie ?

  1. Do miski wsypujemy zawartość torebki z ciastem, dodajemy jajo i tłuszcz.
  2. Całość zagniatamy do gładkiej masy.
  3. Wykładamy do zamrażalnika na 30 min.
  4. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia.
  5. Piekarnik nastawiamy na temp. 180ºC bez termoobiegu.
  6. Wyjmujemy ciasto z zamrażalnika, dzielimy na połowę.
  7. Rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm podsypując mąką.
  8. Wykrawamy pierniczki foremką i wyciskamy wzór.
  9. Układamy na przygotowanej blasze.
  10. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180ºC przez 10−13 min.
  11. Czynność powtarzamy z drugą połową ciasta.
  12. Upieczone pierniczki dekoruj Fajnymi Pisakami XXL Delecta.

Teraz trudna decyzja czy podarujemy komuś pierniczki czy sami zjemy? Nic się nie stanie, zawsze można przygotować pierniczki jeszcze raz ?

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy