Pudding chia z galaretką i porzeczkami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 5
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Pudding chia:

  • 2,5 łyżki nasion chia
  • 200 mleka kokosowego
  • 50 g mleka
  • 1 łyżka miodu

Galaretka:

Do dekoracji:

  • garść mrożonych porzeczek
  • kilka czekoladowych serduszek
  • liście melisy

Przygotowanie

KROK  1: Galaretkę przyrządzamy, rozpuszczając zawartość torebki w 500 ml gorącej wody.

KROK 2: Przelewamy do 5 mini słoiczków i odkładamy do stężenia na godzinę do lodówki.

KROK 3: Dokładnie mieszamy mleko, mleko kokosowe, nasiona chia i miód. Tak przygotowany krem odkładamy do lodówki do schłodzenia.

KROK 4: Kiedy galaretka stężeje, na wierzch wykładamy pudding, a następnie owoce.

KROK 5: Gotowy deser przyozdabiamy listkiem melisy, świeżymi owocami i serduszkiem z białej czekolady.

 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy