Pudding chia z galaretką i porzeczkami
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
5
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Pudding chia:
- 2,5 łyżki nasion chia
- 200 mleka kokosowego
- 50 g mleka
- 1 łyżka miodu
Galaretka:
- 1 opakowanie galaretki smak truskawkowy Delecta
- 500 ml wrzącej wody
Do dekoracji:
- garść mrożonych porzeczek
- kilka czekoladowych serduszek
- liście melisy
Przygotowanie
KROK 1: Galaretkę przyrządzamy, rozpuszczając zawartość torebki w 500 ml gorącej wody.
KROK 2: Przelewamy do 5 mini słoiczków i odkładamy do stężenia na godzinę do lodówki.
KROK 3: Dokładnie mieszamy mleko, mleko kokosowe, nasiona chia i miód. Tak przygotowany krem odkładamy do lodówki do schłodzenia.
KROK 4: Kiedy galaretka stężeje, na wierzch wykładamy pudding, a następnie owoce.
KROK 5: Gotowy deser przyozdabiamy listkiem melisy, świeżymi owocami i serduszkiem z białej czekolady.