Pralinki z masła orzechowego - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 30
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W dużej misce wymieszaj masło orzechowe, cukier puder, miękkie masło i ekstrakt waniliowy, aż składniki połączą się i utworzą jednolitą masę.

KROK 2: Z masy formuj małe kulki o średnicy około 2-3 cm i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw blaszkę do lodówki na około 30 minut, aby kulki stężały.

KROK 3: Rozpuść polewę czekoladową od Delecta. Torebkę umieścić w wysokim naczyniu z gorącą, ale nie wrzącą wodą na około 5 min. (do momentu rozpuszczenia polewy). Jeżeli jest konieczne - wydłuż czas rozpuszczania polewy. UWAGA: Polewy nie można gotować.  Możesz również umieścić opakowanie w mikrofalówce, nastawioną na najniższą moc (max. 360W) na około 1 minutę (w zależności od mikrofalówki czas podgrzewania może być inny). Nie wkładaj kilku torebek polewy równocześnie.

KROK 4: Wyjmij stężałe kulki z lodówki. Każdą kulkę nabij na wykałaczkę i zanurzaj w roztopionej czekoladzie, aby pokryć ją równomiernie. Następnie ponownie układaj pralinki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

KROK 5: Wstaw pralinki z powrotem do lodówki na około 15-20 minut, aby polewa stężała. Przechowuj pralinki w chłodnym miejscu do momentu podania.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy