fbpx
Placuszki z dynią i bananem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Placuszki z dynią i bananem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 15
czas przygotowania: 30

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W misce rozgnieć banan na gładką masę. Dodaj do niego puree z dyni, jajko, mleko i dokładnie wymieszaj.

KROK 2: W osobnej misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy oraz szczyptę soli.

KROK 3: Stopniowo dodawaj suchą mieszaninę do mokrych składników, mieszając do uzyskania gładkiego ciasta.

KROK 4: Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Nakładaj po 1-2 łyżki ciasta, formując placuszki. Smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor, po około 2-3 minuty z każdej strony.

KROK 5: Podawaj placuszki na ciepło z ulubionymi dodatkami, na przykład z miodem, jogurtem czy orzechami.

Placuszki z dynią i bananem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+