fbpx
Pistacjowy tort bez pieczenia - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Pistacjowy tort bez pieczenia
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Na tort:

  • 500 g serka mascarpone
  • 1 słoiczek kremu pistacjowego 200 g
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka naturalnego aromatu waniliowego premium Delecta  
  • 1 opakowanie biszkoptów lady fingers 220 g
  • Mleko do maczania biszkoptów
  • 500 g śmietanki 36% tłuszczu, schłodzonej

Przygotowanie

PRZEPIS NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 24 CM

KROK 1: W misce umieść wszystkie składniki kremu, czy mascarpone, śmietanę, 2 łyżki kremu pistacjowego, cukier puder oraz ekstrakt z wanilii i ubij mikserem na sztywno.

KROK 2: Biszkopty maczaj w zimnym mleku i układaj je na dnie tortownicy. Następnie wyłóż połowę przygotowanego kremu. Ułóż drugą warstwę biszkoptów i przykryj pozostałym kremem. Deser wstaw do lodówki na 6 godzin do schłodzenia.

KROK 3: Pozostały krem pistacjowy ze słoiczka podgrzej wkładając słoiczek na kilka minut do miski z gorącą wodą. Rozprowadź po wierzchu deseru. Kropelki z białej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofali i polej deser, robiąc dekoracyjne esy-floresy. Wierzch posyp posypką i posiekanymi pistacjami.

 

 

Pistacjowy tort bez pieczenia

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Natalia

23-03-2025

Ocena:

Ile śmietanki? :)

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+