fbpx
Pierniczki w czekoladzie - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Pierniczki w czekoladzie
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 70
czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Pierniczki:

  • pierniczki Delecta
  • 1 jajo
  • 75 g miękkiej margaryny lub masła
  • 2 łyżki mąki pszennej do podsypywania

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1: Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj jajo i tłuszcz. Całość zagnieć do gładkiej masy. Włóż do zamrażalnika na 30 min.

KROK 2: Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180 stopni C bez termoobiegu. Wyjmij ciasto z zamrażalnika, podziel na połowę. Rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm, podsypując mąką. Wykrawaj pierniczki foremką. Ułóż na przygotowanej blasze. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C przez 10−13 min.

KROK 3: Powtórz czynność z drugą połową ciasta.

KROK 4: Czekoladę połam do miseczki i zalej gorącym mlekiem. Wymieszaj do uzyskania polewy. Posmaruj polewą pierniczki i udekoruj posypkami.

Pierniczki w czekoladzie - Delektujemy.pl

Pierniczki w czekoladzie

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+