Pierniczki w czekoladzie - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 70
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Pierniczki:

  • pierniczki Delecta
  • 1 jajo
  • 75 g miękkiej margaryny lub masła
  • 2 łyżki mąki pszennej do podsypywania

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1: Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj jajo i tłuszcz. Całość zagnieć do gładkiej masy. Włóż do zamrażalnika na 30 min.

KROK 2: Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180 stopni C bez termoobiegu. Wyjmij ciasto z zamrażalnika, podziel na połowę. Rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm, podsypując mąką. Wykrawaj pierniczki foremką. Ułóż na przygotowanej blasze. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C przez 10−13 min.

KROK 3: Powtórz czynność z drugą połową ciasta.

KROK 4: Czekoladę połam do miseczki i zalej gorącym mlekiem. Wymieszaj do uzyskania polewy. Posmaruj polewą pierniczki i udekoruj posypkami.

Pierniczki w czekoladzie - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy