Owsianka z masłem orzechowym i owocami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka (możesz użyć mleka roślinnego)
  • 1/2 szklanki mrożonych jagód, truskawek i jeżyn
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka cukru wanilinowego Delecta
  • opcjonalne dodatki: posiekane orzechy lub nasiona chia do dekoracji

Przygotowanie

KROK 1: W garnku połącz płatki owsiane i mleko. Dobrze wymieszaj.

KROK 2: Podgrzewaj mieszankę na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż owsianka zacznie gęstnieć. To zajmie około 5-7 minut.

KROK 3: W międzyczasie, w osobnym garnuszku podgrzej mrożone owoce na niskim ogniu, aż stworzą gęsty sos owocowy, dodaj cukier wanilinowy.

KROK 4: Do gotowej owsianki dodaj masło orzechowe i cynamon. Wymieszaj, aby wszystkie składniki się połączyły.

KROK 5: Przelej owsiankę do miseczki, a na wierzch dodaj przygotowany sos owocowy. Jeśli lubisz, możesz również posypać owsiankę posiekanymi orzechami lub nasionami chia. Na wierzch dodaj jeszcze trochę masła orzechowego (ok. 1 łyżeczka). Gotowe!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy