Owsianka kokosowa z bananem i musem jagodowym - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Owsianka:

  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 i 1/2 banana
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka miodu lub syropu klonowego (opcjonalnie, do słodzenia)
  • 1 łyżeczka aromatu kokosowego Delecta

Mus jagodowy:

  • 1/2 szklanki jagód (świeżych lub mrożonych)
  • 1 łyżka miodu lub syropu klonowego (opcjonalnie, do słodzenia)

Przygotowanie

KROK 1: W garnku połącz płatki owsiane, mleko kokosowe, wodę, aromat kokosowy i szczyptę soli. Podgrzewaj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż owsianka zacznie gęstnieć. To zajmie około 5-7 minut.

KROK 2: W międzyczasie, rozgnieć banana widelcem lub zmiksuj go blenderem na gładką masę. Dodaj banana do gotującej się owsianki i gotuj jeszcze przez kilka minut, mieszając.

KROK 3: Jeśli chcesz dodać słodzidło, teraz jest odpowiedni moment na dodanie miodu lub syropu klonowego. Wymieszaj dokładnie.

KROK 4: W osobnym naczyniu przygotuj mus jagodowy. Jeśli używasz mrożonych jagód, podgrzej je w garnku z miodem lub syropem klonowym, aż stworzą gęsty mus. Jeśli używasz świeżych jagód, po prostu zmiksuj je z miodem lub syropem.

KROK 5: Przelej owsiankę bananowo-kokosową do miseczki, posyp płatkami kokosowymi,  następnie dodaj mus jagodowy, a na wierzch połóż plasterki świeżego banana. Gotowe!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy