fbpx
Owocowy ryż - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Owocowy ryż
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 30

Składniki

Przygotowanie

KROK 1 - W rondlu rozpuszczamy masło i podsmażamy ryż przez ok. 2 minuty.

KROK 2 - Następnie wlewamy wodę, mieszamy, po dwóch minutach dolewamy mleko, dodajemy cukier z wanilią i łyżeczkę aromatu kokosowego.

KROK 3 - Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, dopóki cały płyn się nie zredukuje.

KROK 4 - W międzyczasie bierzemy ok. 300g owoców, podduszamy z 3 łyżeczkami cukru i gotujemy ok. 5 minut. Jeżeli został Wam dżem wiśniowy, możecie użyć 🙂

KROK 5 - Gotowy ryż układamy w słoiczkach naprzemiennie z ciepłymi owocami.

KROK 6 - Dekorujemy świeżymi owocami sezonowymi.

Owocowy ryż

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+