Krok po kroku: Nadziewane daktyle - Delektujemy.pl

Składniki

  • 1 opakowanie suszonych daktyli
  • 50 g białego twarogu
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka skórki pomarańczowej
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 1 łyżka miodu
Przygotowanie Krok po kroku: Nadziewane daktyle - Delektujemy.pl

Krok 1

Przygotowujemy składniki: 1 opakowanie suszonych daktyli, 50 g białego twarogu, 1 łyżkę mleka,  1 łyżkę skórki pomarańczowej, 1 łyżkę orzechów włoskich, 1 łyżkę miodu.

Przygotowanie Krok po kroku: Nadziewane daktyle - Delektujemy.pl

Krok 2

Ser miksujemy z mlekiem na gładki twarożek. Skórkę pomarańczową siekamy bardzo drobno. Orzechy prażymy i rozdrabniamy w moździerzu. Twaróg mieszamy z miodem i bakaliami.

Przygotowanie Krok po kroku: Nadziewane daktyle - Delektujemy.pl

Krok 3

Masę przekładamy do szprycy z dużym otworem i nadziewamy przecięte z jednej strony daktyle.

Przygotowanie Krok po kroku: Nadziewane daktyle - Delektujemy.pl

Krok 4

Daktyle podajemy jako słodką przekąskę do herbaty zamiast ciastek.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy