Jak przygotować mus peanut butter z orzechami?
Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.Mus peanut butter z roztopionymi kroplami czekolady to istne szaleństwo smaków. Przekonaj się, przygotuj krem z orzechami i zaskocz rodzinę pysznym deserem.
- Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę i ubij mikserem.
- Pod koniec ubijania wsyp zawartość torebki i miksuj jeszcze ok. 30 sekund do uzyskania jednolitej masy i sztywnej konsystencji.
- Gotowy krem użyj do przełożenia i dekoracji ciasta, tortu lub deseru – bezpośrednio po przygotowaniu. Wstaw do lodówki i przechowuj do czasu podania.
- Następnie przyrządź czekoladę.
- Do garnka wlej mleko i wsyp zawartość torebki z kropelkami czekolady.
- Podgrzewaj na wolnym ogniu, energicznie mieszając do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
- Odczekaj 10 minut, aby czekolada ostygła.
- Przygotuj orzechy: na patelni rozpuść cukier, następnie dodaj orzechy włoskie i orzechy nerkowca Bakalland i podgrzewaj jeszcze chwilę od czasu do czasu mieszając.
- Orzechy również przestudź, zanim ułożysz je na kremie.
- Do szklanek lub słoiczków nakładaj warstwy kremu, przekładając je warstwą roztopionej czekolady (naprzemiennie 2-3 warstwy). Wierzch udekoruj karmelizowanymi orzechami.
Mocno orzechowy mus przełożony orzechami i roztopioną czekoladą. Deser mistrzów. Poczuj się jak w najlepszej cukierni i bądź wirtuozem deserów w swoim domu.