Mus karmelowy z jadalną ziemią i prażonymi migdałami

  • 5,0
  • Łatwy
  • 20min
  • 4 porcje
  • 2h
  • 2
Mus karmelowy z jadalną ziemią i prażonymi migdałami

Mus karmelowy z jadalną ziemią i prażonymi migdałami

  • 5,0
  • Łatwy
  • 20min
  • 4 porcje
  • 2h
  • 2

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Jak przygotować mus karmelowy z jadalną ziemią?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Małe porcje deserów to szał imprez. Dzięki temu możesz spróbować kilku i nie mieć wyrzutów sumienia.

  1. Przygotowujemy karmelizowane migdały.
  2. Na patelni, na małej mocy rozpuszczamy 2 łyżki cukru (nie mieszamy na tym etapie), dodajemy migdały i prażymy ok. 4 minuty, aż cukier oblepi ich powierzchnię, odkładamy do ostygnięcia.
  3. Ciasteczka i mak umieszczamy w moździerzu i rozdrabniamy na drobne okruszki, wsypujemy je na spód słoiczków.
  4. Następnie przyrządzamy mus wg instrukcji z opakowania: miksujemy zawartość torebki z serkiem mascarpone i mlekiem.
  5. Mus przekładamy do słoiczków na warstwę “ziemi” (można to zrobić za pomocą rękawa cukierniczego bez żadnej końcówki, tak aby nie ubrudzić ścianek słoiczków).
  6. Przygotowujemy polewę, podgrzewając krople czekoladowe z dodatkiem mleka.
  7. Rozpuszczoną polewę studzimy a następnie polewamy nią mus.
  8. Na wierzchu deserków układamy chrupiące karmelizowane migdały.

Mus karmelowy w nowoczesnym podaniu to nasza propozycja na popołudnie czy imprezę. Nowe produkty z linii La Chocolatiere to mistrzowskie podejście do wykwintnych deserów w domu.

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Mus karmelowy z jadalną ziemią i prażonymi migdałami
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 84