Mus peanut butter z jadalną ziemią i prażonymi migdałami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Małe porcje deserów to szał imprez. Dzięki temu możesz spróbować kilku i nie mieć wyrzutów sumienia.

  1. Przygotowujemy karmelizowane migdały.
  2. Na patelni, na małej mocy rozpuszczamy 2 łyżki cukru (nie mieszamy na tym etapie), dodajemy migdały i prażymy ok. 4 minuty, aż cukier oblepi ich powierzchnię, odkładamy do ostygnięcia.
  3. Ciasteczka i mak umieszczamy w moździerzu i rozdrabniamy na drobne okruszki, wsypujemy je na spód słoiczków.
  4. Następnie ubijamy śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy mix do śmietany, cukier puder i masło orzechowe.
  5. Mus przekładamy do słoiczków na warstwę “ziemi” (można to zrobić za pomocą rękawa cukierniczego bez żadnej końcówki, tak aby nie ubrudzić ścianek słoiczków).
  6. Przygotowujemy polewę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie polewamy ją mus.
  7. Na wierzchu deserków układamy chrupiące karmelizowane migdały.

Mus peanut butter w nowoczesnym podaniu to nasza propozycja na popołudnie czy imprezę.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy