fbpx
Mus peanut butter z czekoladą i karmelizowanymi orzechami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Mus peanut butter z czekoladą i karmelizowanymi orzechami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 180

Składniki

  • 500 ml śmietanki 30%
  • 1 opakowanie Mix do śmietany Delecta
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 20 g cukru pudru
  • 250 g schłodzonego serka mascarpone
  • 50 g orzechów nerkowca Bakalland
  • 50 g orzechów włoskich Bakalland
  • 4 łyżeczki cukru
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 4 łyżki mleka

Przygotowanie

KROK 1 - Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę i ubij mikserem, pod koniec ubijania dodaj cukier puder, masło orzechowe i mix do śmietany, wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.

KROK 2 - Następnie przyrządź czekoladę. Do garnka wlej mleko i dodaj połamaną czekoladę, rozpuść, ciągle mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji. Lekko przestudź.

KROK 3 - Przygotuj orzechy: na patelni rozpuść cukier, następnie dodaj orzechy włoskie i orzechy nerkowca Bakalland i podgrzewaj jeszcze chwilę od czasu do czasu mieszając.

KROK 4 - Orzechy również przestudź, zanim ułożysz je na kremie.

KROK 5 - Do szklanek lub słoiczków nakładaj warstwy musu, przekładając je warstwą roztopionej czekolady (naprzemiennie 2-3 warstwy).

KROK 6 - Wierzch udekoruj karmelizowanymi orzechami.

Mus peanut butter z czekoladą i karmelizowanymi orzechami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+