Mus czekoladowo-malinowy - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Kojarzycie verine czyli małe deserki, które coraz częściej można dostać w cukierniach, a królują na Pinterest? Zwyczaj ten przywędrował z Francji, gdzie podane w ten sposób desery są bardzo popularne. Idealnie sprawdzą się na pikniku lub jako przekąska w słoiczku na rowerową wycieczkę!

  1. Czekoladę wraz ze śmietaną umieszczamy w rondlu i podgrzewamy do rozpuszczania.
  2. Następnie studzimy i odkładamy do lodówki na kilka godzin.
  3. Schłodzoną śmietanę z czekoladą ubijamy na sztywno mikserem, za pomocą rózgi.
  4. Białko ubijamy na sztywno z cukrem wanilinowym i dodajemy do masy czekoladowej, a następnie całość mieszamy.
  5. Maliny blendujemy (kilka zostawiamy do dekoracji) i nakładamy do słoiczka.
  6. Na wierzch kładziemy masę czekoladową, owoce, tworząc warstwy.
  7. Deser wykańczamy listkiem mięty.
  8. Dekorujemy pikiem.

Mus świetnie nadaje się do zakręcenia i przeniesienia w koszyku piknikowym :)

Mus czekoladowo-malinowy - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy