Budyń z musem malinowym i pistacjami

  • 5,0
  • Łatwy
  • 1h
  • 2 porcje
  • 0
Budyń z musem malinowym i pistacjami

Budyń z musem malinowym i pistacjami

  • 5,0
  • Łatwy
  • 1h
  • 2 porcje
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Budyń:

Mus:

Jak przygotować budyń z musem malinowym i pistacjami?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Szybki, zdrowy deser z sezonowymi owocami to doskonały pomysł na kreatywne spędzenie popołudnia z dziećmi. Wystarczą 2 ręce, 2 słoiczki i można zaczynać kuchenne szaleństwa.

  1. Maliny umieszczamy w rondlu, wsypujemy cukier i gotujemy około 15 minut.
  2. Podgotowane i przestudzone maliny blendujemy.
  3. Zawartość torebki z budyniem mieszamy w 1 szklance mleka.
  4. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem.
  5. Odstawiamy garnek z ognia i wlewamy rozmieszany proszek.
  6. Całość gotujemy około 2-3 minuty, energicznie mieszając.
  7. Gotowy budyń przelewamy do słoiczków i zalewamy musem malinowym.
  8. Górę posypujemy pistacjami.
  9. Dekorujemy pikiem.

Pora na pałaszowanie. Smacznego!

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Budyń z musem malinowym i pistacjami
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 64