Muffinki bananowe z czekoladą - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

KROK 1 - Banany obierz ze skórki, umieść w misce i rozgnieć przy pomoc widelca.

KROK 2 - Do drugiej miski włóż jajka wraz z cukrem i cukrem z dodatkiem wanilii i zmiksuj na jasną, puszystą masę.

KROK 3 - Dodaj rozgniecione banany oraz olej i wymieszaj łyżką. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz płatki czekoladowe i jeszcze raz wymieszaj, ale tylko do połączenia składników.

KROK 4 - Możesz odłożyć łyżeczkę płatków czekoladowych, aby posypać nimi muffinki z wierzchu.

KROK 5 - Piekarnik nagrzej do 180*C. Formę na muffinki wyłóż papierowymi papilotkami.

KROK 6 - Ciasto rozłóż równo do ok. 12 foremek po ok. 1,5 łyżki ciasta.

KROK 7 - Muffinki piecz przez 15-20 minut, aż wyrosną i staną się złote.

KROK 8 - Ostudź je na kratce.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy