Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 8-10
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Kruchy spód:

  • 125 g masła
  • 250 g mąki pszennej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 50 g cukru
  • 1 jajko

Przygotowanie

KROK 1: Spód: Zimne masło pokrój w kostkę i włóż do miski, dodaj mąkę, sól, jajko oraz cukier i wyrób ciasto. Wylep ciastem dno formy wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Ostudź.

KROK 2: Na przygotowany spód wyłóż masę kajmakową i wyrównaj górę szpatułką. Wierzch mazurka udekoruj przy użyciu fajnych pisaków Delecta i dekoracji Słoneczna Łąka.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy