

Trudność:
1 / 3
Ilość porcji:
8-10
Czas przygotowania:
45 min.
Składniki
Kruchy spód:
- 125 g masła
 - 250 g mąki pszennej
 - 1/4 łyżeczki soli
 - 50 g cukru
 - 1 jajko
 
Nadzienie i dekoracja:
Przygotowanie
KROK 1: Spód: Zimne masło pokrój w kostkę i włóż do miski, dodaj mąkę, sól, jajko oraz cukier i wyrób ciasto. Wylep ciastem dno formy wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Ostudź.
KROK 2: Na przygotowany spód wyłóż masę kajmakową i wyrównaj górę szpatułką. Wierzch mazurka udekoruj przy użyciu fajnych pisaków Delecta i dekoracji Słoneczna Łąka.




