PRZEPIS OD SŁODKI TEMAT

Letnie ciasto z mango bez pieczenia - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12-14
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Na ciasto:

Do dekoracji:

  • 50 g pokruszonych bezików
  • 150 g świeżego mango

Przygotowanie

KROK 1: Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na kilka minut, a następnie podgrzać, ale nie doprowadzić do wrzenia. Gorąca żelatynę wlać do pulpy z mango i wymieszać. 

KROK 2: Cukier rozpuścić w przegotowanej wodzie. Dodać sok z cytryny i wystudzić. W lemoniadzie moczyć podłużne biszkopty ( stroną, która będzie u góry - spód zostawić bez nasączenia ) i układać w rancie cukierniczym lub formie. 

KROK 3: Mascarpone, śmietankę, cukier puder i cukier waniliowy ubić na sztywno. Połowę kremu wyłożyć na biszkopty a następnie rozsmarować połowę pulpy. Przykryć kolejną warstwą delikatnie nasączonych biszkoptów a następnie reszta kremu. Wyrównać ciasto, zrobić wzorki z pulpy i wstawić na kilka godzin do lodówki. 

KROK 4: Po schłodzeniu posypać bezikami i wyłożyć mango pokrojone w kostkę . 

Letnie ciasto z mango bez pieczenia - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy