fbpx
Blok czekoladowy z suszonymi owocami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Blok czekoladowy z suszonymi owocami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 30

Składniki

  • 80 g masła
  • 150 g mleka w proszku
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki wody
  • 1/2 szklanki ulubionych suszonych owoców Bakalland
  • 8 podłużnych biszkoptów
  • 2 łyżki kakao

Dekoracja:

  • 3 łyżki wiórków kokosowych Bakalland

Przygotowanie

KROK 1: Masło i cukier rozpuszczamy wraz z wodą w rondelku, a następnie studzimy do temperatury pokojowej.

KROK 2: Mleko w proszku mieszamy z kakao, dodajemy do nich przestudzony tłuszcz i energicznie mieszamy łyżką. Kiedy masa będzie gładka i nieco luźniejsza niż kruche ciasto dodajemy pokruszone wcześniej biszkopty i suszone owoce.

KROK 3: Ciasto zagniatamy dłonią do momentu, aż składniki dobrze się wymieszają. Gotową masę przekładamy do keksówki posmarowanej oliwą i obsypanej kokosem.

KROK 4: Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po schłodzeniu deser kroimy nożem i podajemy udekorowany ulubionym pikiem.

Blok czekoladowy z suszonymi owocami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+