Składniki
- 4 duże cytryny
- 1 opakowanie cukru ze skórką cytrynową Delecta
- 1 litr wody
- 1 szklanka wody gazowanej
- kilka listków świeżej mięty
- kostki lodu
Przygotowanie
KROK 1: Wyciśnij sok z czterech dużych cytryn. Przelej sok do dużego dzbanka, starając się usunąć wszelkie pestki.
KROK 2: Dodaj do soku cytrynowego opakowanie cukru ze skórką cytrynową Delecta. Dokładnie wymieszaj, aby cukier całkowicie się rozpuścił.
KROK 3: Do dzbanka wlej litr zimnej wody. Ponownie wymieszaj, aby składniki się połączyły. Odstaw dzbanek na około 10 minut, aby smaki się przegryzły.
KROK 4: Dodaj do lemoniady szklankę wody gazowanej, aby dodać napojowi lekkości i bąbelków.
KROK 5: Przygotuj szklanki, do których dodasz kostki lodu i kilka listków świeżej mięty. Przelej lemoniadę do szklanek, dekorując każdą plasterkiem cytryny.