Lemoniada cytrynowa - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Wyciśnij sok z czterech dużych cytryn. Przelej sok do dużego dzbanka, starając się usunąć wszelkie pestki.

KROK 2: Dodaj do soku cytrynowego opakowanie cukru ze skórką cytrynową Delecta. Dokładnie wymieszaj, aby cukier całkowicie się rozpuścił.

KROK 3: Do dzbanka wlej litr zimnej wody. Ponownie wymieszaj, aby składniki się połączyły. Odstaw dzbanek na około 10 minut, aby smaki się przegryzły.

KROK 4: Dodaj do lemoniady szklankę wody gazowanej, aby dodać napojowi lekkości i bąbelków.

KROK 5: Przygotuj szklanki, do których dodasz kostki lodu i kilka listków świeżej mięty. Przelej lemoniadę do szklanek, dekorując każdą plasterkiem cytryny.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy