fbpx
Kompot z truskawek i rabarbaru - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Kompot z truskawek i rabarbaru
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 2l
czas przygotowania: 15

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Truskawki pozbaw szypułek. Rabarbar obierz ze skórki i pokrój na plasterki.

KROK 2: Truskawki i rabarbar przełóż do garnka, dodaj cukier i cukier cynamonowy, zalej wodą. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, odstaw do wystudzenia.

KROK 3:  Przed podaniem, przecedź kompot, aby był klarowny. Najlepiej smakuje schłodzony w upalne dni.

Kompot z truskawek i rabarbaru - Delektujemy.pl

Kompot z truskawek i rabarbaru

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+