fbpx
Lemoniada arbuzowa - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Lemoniada arbuzowa
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 6
czas przygotowania: 20 min.

Składniki

  • 1 mały arbuz (ok. 1,5 kg)
  • 4 limonki
  • 1 litr wody gazowanej
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią Delecta
  • kilka listków mięty
  • lód

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj arbuza. Pokrój go na kawałki, usuń pestki i wrzuć do blendera. Miksuj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.

KROK 2: Przetrzyj zmiksowany arbuz przez sitko, aby oddzielić miąższ od soku. Otrzymany sok wlej do dużego dzbanka.

KROK 3: Wyciskaj sok z limonek i dodaj go do dzbanka z sokiem z arbuza. Dodaj miód oraz łyżeczkę cukru z wanilią Delecta. Mieszaj, aż miód i cukier całkowicie się rozpuszczą.

KROK 4: Dodaj wodę gazowaną do dzbanka i delikatnie wymieszaj. Dodaj listki mięty dla świeżego aromatu.

KROK 5: Przygotuj szklanki, napełniając je lodem. Wlej lemoniadę do szklanek, udekoruj plasterkiem limonki oraz kawałkiem arbuza na brzegu szklanki. Dodaj kilka listków mięty dla ozdoby.

Lemoniada arbuzowa

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+