Składniki
- 1 mały arbuz (ok. 1,5 kg)
- 4 limonki
- 1 litr wody gazowanej
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka cukru z wanilią Delecta
- kilka listków mięty
- lód
Przygotowanie
KROK 1: Przygotuj arbuza. Pokrój go na kawałki, usuń pestki i wrzuć do blendera. Miksuj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.
KROK 2: Przetrzyj zmiksowany arbuz przez sitko, aby oddzielić miąższ od soku. Otrzymany sok wlej do dużego dzbanka.
KROK 3: Wyciskaj sok z limonek i dodaj go do dzbanka z sokiem z arbuza. Dodaj miód oraz łyżeczkę cukru z wanilią Delecta. Mieszaj, aż miód i cukier całkowicie się rozpuszczą.
KROK 4: Dodaj wodę gazowaną do dzbanka i delikatnie wymieszaj. Dodaj listki mięty dla świeżego aromatu.
KROK 5: Przygotuj szklanki, napełniając je lodem. Wlej lemoniadę do szklanek, udekoruj plasterkiem limonki oraz kawałkiem arbuza na brzegu szklanki. Dodaj kilka listków mięty dla ozdoby.