Lemoniada arbuzowa - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

  • 1 mały arbuz (ok. 1,5 kg)
  • 4 limonki
  • 1 litr wody gazowanej
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią Delecta
  • kilka listków mięty
  • lód

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj arbuza. Pokrój go na kawałki, usuń pestki i wrzuć do blendera. Miksuj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.

KROK 2: Przetrzyj zmiksowany arbuz przez sitko, aby oddzielić miąższ od soku. Otrzymany sok wlej do dużego dzbanka.

KROK 3: Wyciskaj sok z limonek i dodaj go do dzbanka z sokiem z arbuza. Dodaj miód oraz łyżeczkę cukru z wanilią Delecta. Mieszaj, aż miód i cukier całkowicie się rozpuszczą.

KROK 4: Dodaj wodę gazowaną do dzbanka i delikatnie wymieszaj. Dodaj listki mięty dla świeżego aromatu.

KROK 5: Przygotuj szklanki, napełniając je lodem. Wlej lemoniadę do szklanek, udekoruj plasterkiem limonki oraz kawałkiem arbuza na brzegu szklanki. Dodaj kilka listków mięty dla ozdoby.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy