Łaciate babeczki z kremem pomarańczowym - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Ciasto:

Krem:

Dodatkowo:

  • 12 kostek mlecznej czekolady

Przygotowanie

KROK 1 - Nagrzej piekarnik do temperatury 180*C bez termoobiegu. Wyłóż papierowe foremki do blachy do muffinek.

KROK 2 - Przygotuj ciasto o smaku pomarańczowym: do miski wsyp zawartość torebki z ciastem o smaku pomarańczowym, dodaj 1 jajko, 50 ml oleju i 50 ml mleka. Wymieszaj łyżka do uzyskania gładkiej konsystencji.

KROK 3 - Przygotuj ciasto czekoladowe: do miski wsyp zawartość torebki z ciastem czekoladowym, dodaj 1 jajko, 50 ml oleju i 50 ml mleka. Wymieszaj łyżka do uzyskania gładkiej konsystencji.

KROK 4 - Do foremek wykładaj na przemian ciasto o smaku pomarańczowy i ciasto czekoladowe po ok. pół łyżki. Ciasto rozłóż równo do 12 foremek.

KROK 5 - Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 16-18 minut.

KROK 6 - Przygotuj krem pomarańczowy. Schłodzoną śmietankę ubij, pod sam koniec ubijania dodaj mix do śmietany wymieszany z cukrem pudrem i skórka z pomarańczy. Dodaj też aromat pomarańczowy.

KROK 7 -  Włóż do lodówki na 30 minut. Ostudzone muffinki udekoruj kremem. W każda wetknij kostkę mlecznej czekolady.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy