Kulki kokosowe z bakaliowo-czekoladowym sercem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Kulki kokosowe to szał, bo któż ich nie lubi? W środku niespodzianka z ulubionych bakalii, a tak naprawdę możecie dodać tam ,co tylko chcecie.

  1. Przygotowujemy ciasto czekoladowe. Masło rozpuszczamy, studzimy, przekładamy do dzieży miksera, dodajemy wodę i jaja oraz ½ opakowania ciasta czekoladowego Duża Blacha. Pieczemy wg instrukcji.
  2. W międzyczasie gotujemy żurawinę ze śliwkami i cukrem cytrynowym (wody potrzebujemy tyle, aby przykryła owoce), do całkowitego zredukowania się wody.
  3. Ugotowane owoce miksujemy blenderem.
  4. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto rozdrabniamy palcami na okruszki i dodajemy do niego zmiksowane owoce, dobrze mieszamy.
  5. Z przygotowanej masy lepimy kulki.
  6. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, przelewamy ją na płaski talerz.
  7. Do drugiego talerza wsypujemy wiórki kokosowe. Kulki zanurzamy w polewie a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.
  8. Studzimy do zaschnięcia polewy.

Kulki czekoladowe niczym z kawiarni ? Dodatek orzechów czy bakalii spowoduje kolejny wymiar smaku. Zostań wirtuozem deserów w swoim domu.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy