Składniki
Składniki:- 200 g mąki pszennej
- 40 g wiórków kokosowych Bakalland
- 60 g drobnego cukru
- 150 g zimnego masła
- 1 żółtko
- 1 opakowanie cukru z wanilią Delecta
- 3 łyżeczki cukru ze skórką cytrynową Delecta
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
Przygotowanie
Na kruche ciasteczka zawsze jest pora. Chrupiące, kokosowe, posypane cukrem. Spróbujcie naszą inspirację.
- Wszystkie składniki umieszczamy w dzieży miksera, za pomocą płaskiego mieszadła zagniatamy ciasto.
- Formujemy z ciasta kulę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na około 40 minut.
- Po tym czasie wałkujemy ciasto na grubość około 5 mm i wycinamy kształty ciastka.
- Pieczemy około 8-10 minut w temp. 180 stopni C.
Małe słodkości, a radości ze smaku mnóstwo.