Cofnij
Autor: delektujemy

Składanie tortu z owocami leśnymi [Krok po kroku]

15.06.2023
Składanie tortu z owocami leśnymi [Krok po kroku]

Kroki

KROK 1

Przygotowujemy biszkopt i masę według przepisu opisanego w przepisie. Biszkopt przecinamy na trzy części, korzystając ze sposobu z nitką i zapałkami. Owoce (maliny, porzeczki, jeżyny) myjemy i ostawiamy do wysuszenia.

KROK 2

Pierwszy blat układamy na paterze i nakładamy 3-4 łyżki kremu. Rozprowadzamy go po powierzchni blatu, zostawiając około 1-2 cm od brzegu. Całość przykrywamy drugim blatem. Nakładamy kolejną warstwę masy i ponownie przykrywamy ostatnim blatem.

KROK 3

Opakowanie z polewą czekoladową umieszczamy w miseczce, zalewamy gorącą wodą i czekamy, aż się rozpuści. Następnie ostawiamy na kilka chwil do wystudzenia (polewa ma być płynna, ale nie ciepła), odcinamy rożek i wylewamy ją na środek blatu. Dużym, szerokim nożem lub nożem do kremu ostrożnie rozprowadzamy polewę po powierzchni tortu.

KROK 4

Zanim polewa zastygnie układamy na wierzchu tortu owoce. Całość wstawiamy do lodówki, a przed podaniem prószymy cukrem pudrem.

Zobacz inne wpisy

Zobacz więcej

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy