Składniki
- 1 opakowanie mieszanki do wypieku kruchego ciasta Delecta
- 100 g masła
- 1 jajko
- 2 średniej wielkości jabłka
- 1 opakowanie cukru cynamonowego Delecta
- 1 łyżka masła do smażenia
KROK 1
1 opakowanie mieszanki do wypieku kruchego ciasta zagniatamy ze 100 g masła oraz 1 jajkiem, po czym wstawiamy do lodówki na 30 minut. Kroimy w drobną kostkę 2 średniej wielkości jabłka, które kolejno podsmażamy na łyżce masła z dodatkiem cukru cynamonowego.
KROK 2
Schłodzone ciasto wałkujemy i wykrawamy z niego kwadraty.
KROK 3
Na każdy kwadrat kładziemy łyżkę podsmażonych jabłek.
KROK 4
Składamy rogi ciasta do środka tak, by powstały koperty.
Pieczemy przez ok. 20-25 minut w 180 stopni C do zarumienienia.
KROK 5
Posypujemy koperty cukrem pudrem i delektujemy się ich smakiem.
Jola
06-07-2023
Ocena:
Smakowały całej rodzinie, przepis na pewno do powtórzenia:)