Krok po kroku: Kruche koperty z jabłkami i cynamonem - Delektujemy.pl

Składniki

  • 1 opakowanie mieszanki do wypieku kruchego ciasta Delecta
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • 2 średniej wielkości jabłka
  • 1 opakowanie cukru cynamonowego Delecta
  • 1 łyżka masła do smażenia
Przygotowanie Krok po kroku: Kruche koperty z jabłkami i cynamonem - Delektujemy.pl

KROK 1

1 opakowanie mieszanki do wypieku kruchego ciasta zagniatamy ze 100 g masła oraz 1 jajkiem, po czym wstawiamy do lodówki na 30 minut. Kroimy w drobną kostkę 2 średniej wielkości jabłka, które kolejno podsmażamy na łyżce masła z dodatkiem cukru cynamonowego.

Przygotowanie Krok po kroku: Kruche koperty z jabłkami i cynamonem - Delektujemy.pl

KROK 2

Schłodzone ciasto wałkujemy i wykrawamy z niego kwadraty.

Przygotowanie Krok po kroku: Kruche koperty z jabłkami i cynamonem - Delektujemy.pl

KROK 3

Na każdy kwadrat kładziemy łyżkę podsmażonych jabłek.

Przygotowanie Krok po kroku: Kruche koperty z jabłkami i cynamonem - Delektujemy.pl

KROK 4

Składamy rogi ciasta do środka tak, by powstały koperty.
Pieczemy przez ok. 20-25 minut w 180 stopni C do zarumienienia.

Przygotowanie Krok po kroku: Kruche koperty z jabłkami i cynamonem - Delektujemy.pl

KROK 5

Posypujemy koperty cukrem pudrem i delektujemy się ich smakiem.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy