
Składniki
- 1 opakowanie mieszanki do wypieku kruchego ciasta Delecta
 - 100 g masła
 - 1 jajko
 - 2 średniej wielkości jabłka
 - 1 opakowanie cukru cynamonowego Delecta
 - 1 łyżka masła do smażenia
 

KROK 1
1 opakowanie mieszanki do wypieku kruchego ciasta zagniatamy ze 100 g masła oraz 1 jajkiem, po czym wstawiamy do lodówki na 30 minut. Kroimy w drobną kostkę 2 średniej wielkości jabłka, które kolejno podsmażamy na łyżce masła z dodatkiem cukru cynamonowego.

KROK 2
Schłodzone ciasto wałkujemy i wykrawamy z niego kwadraty.

KROK 3
Na każdy kwadrat kładziemy łyżkę podsmażonych jabłek.

KROK 4
Składamy rogi ciasta do środka tak, by powstały koperty.
Pieczemy przez ok. 20-25 minut w 180 stopni C do zarumienienia.

KROK 5
Posypujemy koperty cukrem pudrem i delektujemy się ich smakiem.

![Crumble ze śliwkami [przepis krok po kroku] - Delektujemy.pl](https://delektujemy.pl/wp-content/uploads/2023/06/crumble-ze-sliwkami-krok-po-kroku-5-scaled-1.jpg)


