Kokosanki w czekoladzie – krok po kroku

Kokosanki w czekoladzie – krok po kroku

Kokosanki w czekoladzie – krok po kroku

Krok 1

Do przygotowania domowych kokosanek potrzebujemy: bezy Delecta, 200 g wiórków kokosowych Bakalland, 2 opakowania polewy smak ciemnej czekolady Delecta. Bezę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, a następnie dodajemy do niej wiórki kokosowe.

Kokosanki w czekoladzie – krok po kroku

Krok 2

Przygotowujemy blachę z papierem do pieczenia. Masę przekładamy do worka cukierniczego.

Kokosanki w czekoladzie – krok po kroku

Krok 3

Na papierze do pieczenia wyciskamy paski o długości 6-7 cm i grubości około 2 cm. Batoniki pieczemy około 60 minut w temperaturze 150ºC (bez termoobiegu).

Kokosanki w czekoladzie – krok po kroku

Krok 4

Upieczone batoniki umieszczamy na kratce i polewamy polewą roztopioną w kąpieli wodnej. Ostawiamy do całkowitego stężenia czekolady.