Składniki
- 1 opakowanie beza Delecta
- 200 g wiórków kokosowych Bakalland
- 2 opakowania polewy smak ciemnej czekolady Delecta
KROK 1
Do przygotowania domowych kokosanek potrzebujemy: bezy Delecta, 200 g wiórków kokosowych Bakalland, 2 opakowania polewy smak ciemnej czekolady Delecta. Bezę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, a następnie dodajemy do niej wiórki kokosowe.
KROK 2
Przygotowujemy blachę z papierem do pieczenia. Masę przekładamy do worka cukierniczego.
KROK 3
Na papierze do pieczenia wyciskamy paski o długości 6-7 cm i grubości około 2 cm. Batoniki pieczemy około 60 minut w temperaturze 150 stopni C (bez termoobiegu).
KROK 4
Upieczone batoniki umieszczamy na kratce i polewamy polewą roztopioną w kąpieli wodnej. Ostawiamy do całkowitego stężenia czekolady.
kuba
16-08-2023
Ocena:
Bardzo fajny przepis :)