fbpx
Krok po kroku: Kokosanki w czekoladzie - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Krok po kroku: Kokosanki w czekoladzie
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email

Składniki

  • 1 opakowanie beza Delecta
  • 200 g wiórków kokosowych Bakalland
  • 2 opakowania polewy smak ciemnej czekolady Delecta
Przygotowanie Krok po kroku: Kokosanki w czekoladzie - Delektujemy.pl

KROK 1

Do przygotowania domowych kokosanek potrzebujemy: bezy Delecta, 200 g wiórków kokosowych Bakalland, 2 opakowania polewy smak ciemnej czekolady Delecta. Bezę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, a następnie dodajemy do niej wiórki kokosowe.

Przygotowanie Krok po kroku: Kokosanki w czekoladzie - Delektujemy.pl

KROK 2

Przygotowujemy blachę z papierem do pieczenia. Masę przekładamy do worka cukierniczego.

Przygotowanie Krok po kroku: Kokosanki w czekoladzie - Delektujemy.pl

KROK 3

Na papierze do pieczenia wyciskamy paski o długości 6-7 cm i grubości około 2 cm. Batoniki pieczemy około 60 minut w temperaturze 150 stopni C (bez termoobiegu).

Przygotowanie Krok po kroku: Kokosanki w czekoladzie - Delektujemy.pl

KROK 4

Upieczone batoniki umieszczamy na kratce i polewamy polewą roztopioną w kąpieli wodnej. Ostawiamy do całkowitego stężenia czekolady.

Krok po kroku: Kokosanki w czekoladzie

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

kuba

16-08-2023

Ocena:

Bardzo fajny przepis :)

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+