Krem z kawy Anatol z jabłkami i różyczkami jabłkowymi - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:Krem:

Przygotowanie

Odrobina kreatywności w kuchni potrafi zdziałać cuda. Róże z jabłek? Krem z kawy? Proszę bardzo!

  1. Zawartość torebki z budyniem rozpuszczamy w 200 ml mleka.
  2. 3 torebki kawy zbożowej zalewamy 100 ml wrzątku i zaparzamy przez kilka minut.
  3. Kawę zbożową zalewamy pozostałym mlekiem.
  4. W garnku umieszczamy połączoną kawę zbożową z mlekiem, dodajemy cukier i gotujemy.
  5. Następnie dodajemy rozpuszczony w mleku budyń i mieszamy całość do zgęstnienia.
  6. Garnek z budyniem przykrywamy szczelnie folią spożywczą i odstawiamy do ostygnięcia.
  7. Ciasto na różyczki przygotowujemy według tego przepisu krok po kroku.
  8. Wystudzony budyń przekładamy do dzieży miksera, dodajemy serek mascarpone i masło orzechowe, a następnie miksujemy do uzyskania gładkiego kremu.
  9. Budyń rozlewamy do miseczek i umieszczamy w każdej z nich różyczkę jabłkową.
  10. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.
  11. Dodajemy do jabłek odrobinę wody i następnie dusimy w rondelku z dodatkiem rodzynek.
  12. Gotowy budyń podajemy z duszonymi owocami, którymi polewamy wierzch deseru.
  13. Dekorujemy pikiem.

Smacznie i rozbudzająco. Wprost doskonale.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy