
Krem kakaowy z suszonych śliwek i daktyli
Trudność:
1 / 3
Ilość porcji:
12
Czas przygotowania:
15 min.
Składniki
Na krem:- 100 g suszonych śliwek Bakalland
 - 100 g daktyli Bakalland
 - 3 łyżki mleka
 - 3 łyżeczki kakao
 - 1 łyżka masła orzechowego
 - 250 ml wody
 
Przygotowanie
Przetwory to nie tylko konfitury - dzisiaj proponujemy krem kakaowy z suszonych owoców, który przyda się w każdym domu.
- Śliwki i daktyle moczymy w wodzie przez 4 godziny.
 - Następnie odcedzamy i blendujemy z dodatkiem kakao, masła orzechowego i mleka.
 - Krem przechowujemy w słoiku.
 
Krem świetnie nadaje się do przekładania kruchych ciasteczek, ale także jako dodatek do tostów czy na słodkie śniadanie. Mniam!




