Krem kakaowy z suszonych śliwek i daktyli - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Na krem:

Przygotowanie

Przetwory to nie tylko konfitury - dzisiaj proponujemy krem kakaowy z suszonych owoców, który przyda się w każdym domu.

  1. Śliwki i daktyle moczymy w wodzie przez 4 godziny.
  2. Następnie odcedzamy i blendujemy z dodatkiem kakao, masła orzechowego i mleka.
  3. Krem przechowujemy w słoiku.

Krem świetnie nadaje się do przekładania kruchych ciasteczek, ale także jako dodatek do tostów czy na słodkie śniadanie. Mniam!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy