Konfitura z pomarańczy z imbirem i kurkumą - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Dżem:

Przygotowanie

Nic tak nie cieszy jak wykonane samodzielnie przetwory - zimą będą świetnym przypomnieniem letnich dni!

  1. Pomarańcze i cytryny obieramy i kroimy w cząstki.
  2. Skórkę z 1 pomarańczy parzymy i kroimy w drobną kosteczkę.
  3. Z limonki wyciskamy sok.
  4. Wszystko przekładamy do garnka, dodajemy starty imbir i kurkumę.
  5. Następnie wsypujemy dżemix, podgrzewamy z dodatkiem soku limonki i wody, po czym ciągle mieszamy aż całość się zagotuje.
  6. Na koniec dodajemy cukier, gotując jeszcze chwilę.
  7. Przygotowaną konfiturę ściągamy z ognia i przekładamy do udekorowanych słoiczków.
  8. Serwując dekorujemy pikiem.

Konfitura w ładnym słoiczku może być świetnym pomysłem na prezent od serca. Na pewno zasmakuje obdarowanemu!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy