fbpx
Konfitura z pomarańczy z imbirem i kurkumą - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Konfitura z pomarańczy z imbirem i kurkumą
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 60

Składniki

Dżem:

Przygotowanie

Nic tak nie cieszy jak wykonane samodzielnie przetwory - zimą będą świetnym przypomnieniem letnich dni!

  1. Pomarańcze i cytryny obieramy i kroimy w cząstki.
  2. Skórkę z 1 pomarańczy parzymy i kroimy w drobną kosteczkę.
  3. Z limonki wyciskamy sok.
  4. Wszystko przekładamy do garnka, dodajemy starty imbir i kurkumę.
  5. Następnie wsypujemy dżemix, podgrzewamy z dodatkiem soku limonki i wody, po czym ciągle mieszamy aż całość się zagotuje.
  6. Na koniec dodajemy cukier, gotując jeszcze chwilę.
  7. Przygotowaną konfiturę ściągamy z ognia i przekładamy do udekorowanych słoiczków.
  8. Serwując dekorujemy pikiem.

Konfitura w ładnym słoiczku może być świetnym pomysłem na prezent od serca. Na pewno zasmakuje obdarowanemu!

Konfitura z pomarańczy z imbirem i kurkumą

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+