fbpx
Krok po kroku: Konfitura bananowa z cukrem o smaku kokosowym i kurkumą - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Krok po kroku: Konfitura bananowa z cukrem o smaku kokosowym i kurkumą
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email

Składniki

  • 4 banany
  • 1 pomarańcza
  • 1 cytryna
  • 1 limonka
  • 1 opakowanie cukru kokosowego
  • 1 opakowanie Dżemixu 3:1 Delecta
  • 5 g kurkumy
Przygotowanie Krok po kroku: Konfitura bananowa z cukrem o smaku kokosowym i kurkumą - Delektujemy.pl

KROK 1

Kroimy obrane banany i pomarańczę na małe kawałki. Przekładamy do rondla.

Przygotowanie Krok po kroku: Konfitura bananowa z cukrem o smaku kokosowym i kurkumą - Delektujemy.pl

KROK 2

Wyciskamy sok z cytryny i limonki.

Przygotowanie Krok po kroku: Konfitura bananowa z cukrem o smaku kokosowym i kurkumą - Delektujemy.pl

KROK 3

Dodajemy do owoców sok, wodę i kurkumę.
Dodajemy Dżemix i podgrzewamy do zagotowania.

Przygotowanie Krok po kroku: Konfitura bananowa z cukrem o smaku kokosowym i kurkumą - Delektujemy.pl

KROK 4

Dodajemy cukier kokosowy i gotujemy na małym ogniu jeszcze przez ok. 8 minut.

Przygotowanie Krok po kroku: Konfitura bananowa z cukrem o smaku kokosowym i kurkumą - Delektujemy.pl

KROK 5

Przekładamy do słoiczków lub jemy na ciepło.
Słoiki możesz okleić specjalnie przygotowanymi etykietami delektujemy.pl 🙂

Krok po kroku: Konfitura bananowa z cukrem o smaku kokosowym i kurkumą

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+