Konfitura jagodowa z tymiankiem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Na konfiturę:

Przygotowanie

Klasyczna konfitura jagodowa zyskuje wyjątkowość dzięki dodaniu tymianku - niebo w gębie!

  1. Wypłukane i osuszone owoce umieszczamy w garnku, dodajemy Dżemix, a następnie zagotowujemy ciągle mieszając.
  2. Listki tymianku obieramy i wraz z cukrem dodajemy do owoców.
  3. Całość gotujemy pod przykryciem przez 2-3 minuty, a następnie zdejmujemy z palnika i rozlewamy do słoików.

Ta znakomita konfitura przypomni nam lato w każdy mroźny poranek. Warto przygotować spory zapas. :)

Konfitura jagodowa z tymiankiem - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy