Kompot z truskawek i rabarbaru - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 2l
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Truskawki pozbaw szypułek. Rabarbar obierz ze skórki i pokrój na plasterki.

KROK 2: Truskawki i rabarbar przełóż do garnka, dodaj cukier i cukier cynamonowy, zalej wodą. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, odstaw do wystudzenia.

KROK 3:  Przed podaniem, przecedź kompot, aby był klarowny. Najlepiej smakuje schłodzony w upalne dni.

Kompot z truskawek i rabarbaru - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy