Kolorowe pralinki - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Praliny:
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 100 g białej czekolady
Dekoracja:

Przygotowanie

Własnoręcznie przygotowane upominki cieszą najbardziej zwłaszcza, jeśli są słodkie, zalotne i... w miłosnych kształtach!

  1. Przygotowujemy silikonową foremkę do pralinek lub do lodu.
  2. Do każdego z otworów wsypujemy dowolną, słodką posypkę tak, aby pokryć całe dno.
  3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  4. Wlewamy płynną czekoladę do foremek i odstawiamy do lodówki na czas tężenia (ok. 3 godziny).

Warto mieć taką prezentową alternatywę do niezawodnych “skarpetek” lub "kwiatów".  

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy