Kisiel pomarańczowo-grapefruitowy z owocami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 25 min.

Składniki

Kisiel:Dekoracja:
  • listki mięty
  • kora cynamonu
  • 1 limonka
  • 1 pomarańcza

Przygotowanie

Wasze dzieci nie zawsze chętnie sięgają po owoce? Znamy sposób, by je do tego zachęcić...

  1. Z grapefruitów wyciskamy sok, uważając, aby do środka nie wpadły pestki i miąższ owoców.
  2. Sok mieszamy z wodą do objętości 500 ml, słodzimy cukrem i dosypujemy cynamon.
  3. Na bazie takiego soku przyrządzamy kisiel pomarańczowy.
  4. Z pomarańczy i limonek wykrawamy plastry do dekoracji.
  5. Kisiel rozlewamy do salaterek lub wysokich szklanek i dekorujemy plastrami owoców, miętą i korą cynamonu.
  6. Dekorujemy pikiem.

Teraz żaden maluch nie przejdzie obojętnie obok owoców.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy