Kisiel jabłkowy z granolą cynamonową - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Kisiel:

Przygotowanie

Zarazem delikatny i chrupiący - kisiel w połączeniu z granolą i jabłkami to kilka faktur, jednak każda w innym, znakomitym smaku!

  1. Orzechową granolę przygotowujemy z tego przepisu i mieszamy ją z cynamonem.
  2. Jabłka kroimy w ósemki.
  3. Przygotowujemy 4 kubki/pucharki, do których wlewamy po 175 ml wrzątku, do każdego wsypujemy kisiel i mieszamy energicznie, aż zgęstnieje.
  4. Do gotowego kisielu dokładamy cząstki jabłek, posypujemy granolą .
  5. Podajemy ciepły udekorowany ulubionym pikiem.

Taki szybki deser to świetny sposób na rozgrzewkę po zimowym spacerze. Dzięki niemu mrozy nie będą takie straszne. :)

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy