Kisiel jabłkowy z granolą cynamonową
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
4
czas przygotowania:
15 min.
Składniki
Kisiel:- 4 opakowania Owocowego kubka smak jabłkowy Delecta
- 700 ml wody
- 3 jabłka
- pół szklanki orzechowej granoli z tego przepisu
- pół łyżeczki cynamonu
Przygotowanie
Zarazem delikatny i chrupiący - kisiel w połączeniu z granolą i jabłkami to kilka faktur, jednak każda w innym, znakomitym smaku!
- Orzechową granolę przygotowujemy z tego przepisu i mieszamy ją z cynamonem.
- Jabłka kroimy w ósemki.
- Przygotowujemy 4 kubki/pucharki, do których wlewamy po 175 ml wrzątku, do każdego wsypujemy kisiel i mieszamy energicznie, aż zgęstnieje.
- Do gotowego kisielu dokładamy cząstki jabłek, posypujemy granolą .
- Podajemy ciepły udekorowany ulubionym pikiem.
Taki szybki deser to świetny sposób na rozgrzewkę po zimowym spacerze. Dzięki niemu mrozy nie będą takie straszne. :)