fbpx
Bananowy nerkowiec - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Bananowy nerkowiec
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 45

Składniki

Ciasto:Dekoracje:
  • kilka dodatkowych migdałów

Przygotowanie

Orzechy i bakalie to dobry zamiennik - i znacznie zdrowszy - do tradycyjnych słodyczy. Zwłaszcza w duecie z owocami.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Orzechy i daktyle namaczamy w wodzie przez dwie godziny.
  3. Miksujemy je dodając szklankę mąki pszennej oraz jedno jajo.
  4. Powstałą masę wykładamy do formy na tartę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika nagrzanego na 15 minut.
  5. Awokado, banany, pół szklanki kakao oraz pół puszki mleka kokosowego blendujemy na gładka masę.
  6. Dodajemy pokrojone na małe kawałki migdały.
  7. Mieszamy i wykładamy na przestudzony spód z nerkowców.
  8. Masę posypujemy posiekanymi migdałami.
  9. Gotowe ciasto dekorujemy pikiem.

Bananowy nerkowiec zasmakuje każdemu, nawet fanom tradycyjnych słodkości. Zdrowie przede wszystkim!

Bananowy nerkowiec

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Malwina

06-07-2023

Ocena:

Dawno nie jadłam tak dobrego ciasta! Polecam

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+