Jesienna Pavlova z orzechami i winogronami

  • 5,0
  • Łatwy
  • 15min
  • 12 porcji
  • 1h
  • 3
Jesienna Pavlova z orzechami i winogronami

Jesienna Pavlova z orzechami i winogronami

  • 5,0
  • Łatwy
  • 15min
  • 12 porcji
  • 1h
  • 3

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Jak przygotować Pavlovą z orzechami i nutą czekolady z kawą?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Pavlova to królowa ciast bezowych. Warto ją przygotować o każdej porze roku, a my podpowiadamy jej jesienną wersję.

  1. Mieszankę do przygotowania bezy miksujemy z wodą wg przepisu z opakowania.
  2. Masę dzielimy na 3 części i pieczemy w formie 3 blatów jednakowej wielkości.
  3. Po upieczeniu studzimy i pozostawiamy do wyschnięcia na 2-3 godziny.
  4. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy aromat czekoladowy z kawą Delecta i przekładamy nią bezowe blaty.
  5. Wierzch smarujemy resztą kremu, posypujemy orzechami i dekorujemy kiścią winogron.

Beza, orzechy i nuta czekolady z kawą. Nowe aromaty naturalne Delecta to jedyne takie smaki na rynku. Możesz być mistrzem przygotowania wypieków we własnym domu!

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Jesienna Pavlova z orzechami i winogronami
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 5,0