Galaretka z owocami egzotycznymi
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
4
czas przygotowania:
20 + 40 min min.
Składniki
Galaretka
- 1 opakowanie Galaretki o smaku czarnej porzeczki Delecta
- 500 ml wody
- 150 g jogurtu kokosowego
- 100 ml mleka kokosowego
- 2 łyżeczki miodu
- 2 łyżki nasion chia
Dekoracja
- Dowolne ulubione owoce egzotyczne: granat, kiwi, mango itp.
Przygotowanie
KROK 1 - Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki
KROK 2 - Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i rozlewamy do szklaneczek, dodajemy do środka część owoców. Odstawiamy do lodówki do stężenia.
KROK 3- Mleko kokosowe mieszamy w miseczce z jogurtem, miodem i nasionami chia, a następnie wkładamy do lodówki na 30 minut.
KROK 4 - Kiedy galaretki stężeją, a pudding chia zgęstnieje – nakładamy go łyżką na wierzch galaretek, a następnie dekorujemy pozostałymi owocami.