Galaretka w pucharku - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1 - 1 galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody. Rozlej do szklanek lub kieliszków ustawionych pod kątem, np. w foremce keksówce lub na blaszce do pieczenia. Najprościej nalewa się galaretkę z dzbanka z dzióbkiem.

KROK 2 - Wstaw do lodówki i poczekaj, aż galaretka stężeje.

KROK 3 - Drugą galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody i odstaw do przestygnięta.

KROK 4 - Gdy galaretka będzie ostudzona, ale nadal płynna, dodaj do niej serek homogenizowany i wymieszaj trzepaczką, aż powstanie jednolity płyn.

KROK 5 - Keksówkę wyjmij z lodówki. Szklanki obróć o 180 stopni, tak aby warstwa z galaretką znalazła się na górze.

KROK 6 - Do szklanek nałóż warstwę z serkiem homogenizowanym i ponownie odstaw do lodówki do stężenia.

KROK 7 - Gotowy deser udekoruj świeżymi owocami.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy