Galaretka z dzieciństwa z bitą śmietaną
Trudność:
1
ilość porcji:
3
czas przygotowania:
15
Składniki
Galaretka:- 1 opakowanie galaretki smak czarnej porzeczki Delecta
- 500 ml wody
- 250 g śmietany kremówki
- 1 łyżka cukru pudru
- 6 truskawek
- świeża mięta
Przygotowanie
Klasyczna galaretka może wyglądać wyjątkowo - wystarczy pozwolić jej zastygnąć w nietypowy sposób.
- Galaretkę przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu, dodając 500 ml wody.
- Galaretkę wlewamy do pucharków, dodajemy pokrojone truskawki i odkładamy do lodówki, stawiając pucharki pod kątem.
- Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
- Zastygniętą galaretkę dekorujemy śmietaną, miętą, serduszkami i ulubionym pikiem.
Proste desery są najlepsze - oto jeden z nich, który kochają najmłodsi i najstarsi!