fbpx
Galaretka z dzieciństwa z bitą śmietaną - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Galaretka z dzieciństwa z bitą śmietaną
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 3
czas przygotowania: 15

Składniki

Galaretka:Dekoracje:
  • świeża mięta

Przygotowanie

Klasyczna galaretka może wyglądać wyjątkowo - wystarczy pozwolić jej zastygnąć w nietypowy sposób.

  1. Galaretkę przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu, dodając 500 ml wody.
  2. Galaretkę wlewamy do pucharków, dodajemy pokrojone truskawki i odkładamy do lodówki, stawiając pucharki pod kątem.
  3. Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
  4. Zastygniętą galaretkę dekorujemy śmietaną, miętą, serduszkami i ulubionym pikiem.

Proste desery są najlepsze - oto jeden z nich, który kochają najmłodsi i najstarsi!

Galaretka z dzieciństwa z bitą śmietaną - Delektujemy.pl

Galaretka z dzieciństwa z bitą śmietaną

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+