Galaretka z dzieciństwa z bitą śmietaną

15 min3 porcjeŁatwy

Składniki

Pobierz piki

Wstęp

W mojej pamięci zapisał się skąpany w słońcu obraz Rynku Głównego, z kwiaciarkami i gołębiami oraz niezwykłe miejsce – cukiernia, której witrynę z kolorowymi galaretkami mogłabym podziwiać godzinami. Spacer po Rynku zawsze kończył się tam zawsze na wspaniałym deserze. Czy ta cukiernia jeszcze istnieje?

Jak przygotować Galaretka z dzieciństwa z bitą śmietaną?

Galaretkę przyrządzam według instrukcji na opakowaniu, dodając 500 ml wody. Galaretkę wlewam do pucharków, dodaję pokrojone
truskawki i odkładam do lodówki, stawiając pucharki pod kątem.
Kremówkę ubijam na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Zastygniętą galaretkę dekoruję śmietaną, miętą i serduszkami.
Średnia: 4,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...